• Patti Valkenburg, Universiteit van Amsterdam

21 januari 2019

APS fellow status awarded to Patti Valkenburg

logo

Patti Valkenburg has been elected as a Fellow in of the Association for Psychological Science (APS). The APS is the leading international organization dedicated to advancing scientific psychology across disciplinary and geographic borders.

Lees meer...

15 november 2018

Krijgt kleinkind zonder krant genoeg ontwikkeling?

Krijgt kleinkind zonder krant genoeg ontwikkeling?

Elke week legt journaliste Annemiek Leclaire in het NRC Handelsblad een lezersvraag over opvoeding voor aan een groep deskundigen. In de krant van 5 september 2018 reageerde Patti Valkenburg als lid van dit opvoedpanel op de vraag van een moeder: Krijgt kleinkind zonder krant genoeg ontwikkeling? Haar antwoord en het gehele artikel is hier te lezen.

22 september 2018

Kick-off: Project AWesome

Adolescents, Wellbeing, & Social Media

180921 awesome 29819351 s

Why is it that the use of social media makes some adolescents feel happy while leaving others feeling blue? This week Project AWeSome, a new interdisciplinary collaboration between the Universities of Amsterdam and Tilburg, officially kicked off. The project’s aim is to answer this and other questions related to the effects of adolescents’ social media use on their wellbeing.

Lees meer...

21 september 2018

Mag ik als straf de mobiel van mijn puber afpakken?

180919 ruzie ouders kind

Lees de adviezen van Patti Valkenburg en Wim Meeus gepubliceerd in de NRC van 19 september 2018 hier. 

5 juni 2018

Zoontje zingt grove rapteksten mee

Opvoedrubriek NRC 30 mei 2018

Wekelijks wordt in het NRC door Annemiek Leclaire een lezersvraag gesteld aan deskundigen. Op 30 mei 2018 ging Patti Valkenburg in op een vraag over een 10-jarig zoontje die rapt over geile beren: moet hem dit onraden worden? En wanneer zijn kinderen eigenlijk toe aan grove songteksten? Lees Patti's reactie en het hele artikel hier.

3 juni 2018

Interview met Patti Valkenburg in Adformatie

pexels photo 533446

Op 6 april 2018 verscheen een interview met Patti Valkenburg in Adformatie, een vakblad voor reclame, marketing en media. Het interview is hier te lezen.

13 maart 2018

Patti Valkenburg in Nieuwsuur: 'Tieners, ouders en de worsteling met de smartphone' 

Is een mobiele telefoon nu wel of niet slecht voor jongeren? Op deze vraag reageerde Patti Valkenburg in de uitzending van Nieuwsuur op 12 maart 2018, hier te bekijken. Ze vertelde onder meer dat de nadelen volgens haar niet opwegen tegen de voordelen.

20 februari 2018

Hoe krijg ik mijn puberdochter actiever?

Elke week legt journaliste Annemiek Leclaire in het NRC Handelsblad een lezersvraag over opvoeding voor aan een groep deskundigen. In de krant van 7 februari 2018 reageerde Patti Valkenburg als lid van dit opvoedpanel op de vraag van een moeder: Hoe krijg ik mijn puberdochter actiever? Haar antwoord en het gehele artikel is hier te lezen.

5 December 2017

Valkenburg again among the top 1% percent communication scholars worldwide

 

Patti Valkenburg has been listed again among the top one percent of authors contributing to the leading journals in communication science. This list of authors appeared in the November 2017 issue of Communication Education.

Lees meer...

4 December 2017

‘Verbod op 16+-films voor kinderen is achterhaald’

In een interview in de NRC van 29 november 2017 geeft Patti Valkenburg haar visie op de wet die bioscopen verbiedt om kaartjes voor 16+ films te verkopen aan zestienminners, ook als hun ouders erbij zijn. Volgens haar is deze wet achterhaald. Lees het volledige interview hier.

29 November 2017

Vijf artikelen over media-opvoeding in NRC met Valkenburg en Piotrowski

In vijf artikelen die tussen 20 en 27 november in het NRC verschenen, komen Patti Valkenburg en Jessica Piotrowski, CcaM-directeur, uitgebreid aan het woord.

Lees meer...

27 November 2017

Interview in Pedagogiek in Praktijk

Hoofredacteur Bas Levering interviewde Patti Valkenburg voor het novembernummer van  PIP - Pedagogiek in Praktijk Magazine. Valkenburg vertelt in het interview over Plugged In, over de snelle ontwikkelingen in het medialandschap en de gevolgen daarvan voor (media-)opvoeding. De foto’s bij het interview zijn van Suzanne Blanchard.

Download hier het artikel uit PIP nr. 99.

23 October 2017

Patti Valkenburg on Facebook’s new teen app TBH

392x696bb

Matthew Reynolds, journalist of the renowned tech magazine WIRED, discusses the possible implications of Facebook’s new App tbh (to be honest). Can such apps really improve the mental health of teens? Patti Valkenburg was asked to summarize the state of the art of research on the positive consequences of social media for teens. You can read the full article here.

18 oktober 2017

Patti Valkenburg nieuw lid van het NRC opvoedpanel

Elke week legt journaliste Annemiek Leclaire in het NRC Handelsblad een lezersvraag over opvoeding voor aan een groep deskundigen. In de krant van 28 september reageerde Patti Valkenburg op de vraag van een moeder: Hoe bescherm je een kind tegen het leed dat via de media voorbij komt? Haar antwoord en het gehele artikel is hier te lezen. In de toekomst zal Patti Valkenburg als lid van het opvoedpanel van de NRC vaker ingaan op vragen van NRC lezers, die betrekking hebben op haar expertisegebied.

12 September 2017

Has technology transformed communication? 

 170912 Telefoon

 

 

 

 

 

 

 

Just released: Human Communication Research's October issue on communication and technology edited by Joseph Walther and Patti Valkenburg.

Lees meer...

17 juni 2017

Drukbezochte lezing Patti Valkenburg tijdens Universiteitsdag

170703 Foto Unidag marc kruse 253

 

 

 

 

 

 


Tijdens de universiteitsdag die dit jaar plaatsvond op 15 juni 2017, verzorgde Patti Valkenburg in de aula een college met als onderwerp 'liefde en haat op het internet’.

Lees meer...

16 juni 2017

BBBBB 170615 KL Pluggedin R Hovig PenJ interview

Feestelijke boekpresentatie 
Plugged In

Tijdens een feestelijke boekpresentatie in het Bimhuis in Amsterdam, presenteerden Patti Valkenburg en haar collega Jessica Piotrowski hun nieuwe boek Plugged In How Media Attract and Affect Youth. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan José van Dijck, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Lees meer...

16 juni 2017

170616 mg 3916 marc kruse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patti Valkenburg keynotespreker Universiteitsdag

Tijdens de Universiteitsdag op 17 juni 2017 spreekt Patti Valkenburg over liefde en haat op internet. Met de toename in online liefdesrelaties heeft ook online haat het licht gezien. Kennis over online liefde en haat groeit, ook binnen de UvA.

Lees meer...

8 juni 2017

Nieuw boek Patti Valkenburg en Jessica Piotrowski vanaf vandaag verkrijgbaar

Sociale en andere media hebben positieve en negatieve invloed op kinderen en jongeren. ‘We moeten kinderen en jongeren leren dat sociale media alleen maar onderdeel van hun leven zijn, en niet hun hele leven.’ Dat is een van de belangrijkste conclusies van UvA-communicatiewetenschappers Patti Valkenburg en Jessica Piotrowski in hun nieuwe boek 'Plugged In', dat is uitgegeven door Yale University Press. Het is vanaf donderdag 8 juni verkrijgbaar via de boekhandel, maar is ook gratis als open access-boek te downloaden.

Lees meer...

27 mei 2017

Awards voor CcaM-onderzoekers in San Diego 

170522 ICA San Diego

 

 

 

 

Tijdens het jaarlijkse congres van de International Communication Association (ICA) dit jaar gehouden in San Diego Californië, hebben CcaM-onderzoekers een top paper award en een dissertation award gewonnen.

Lees meer...