maagdenhuis

beeldschermkinderen

Beeldschermkinderen

Media die speciaal op kinderen gericht zijn, hebben in het laatste decennium een enorme vlucht genomen. Daarmee staat de discussie naar het effect van media op kinderen volop in de belangstelling. Hebben media voornamelijk positieve of juist negatieve effecten op kinderen? Wat is de invloed van reclame? Worden kinderen agressief of angstig van mediageweld en wat is de invloed van hun veelvuldige gebruik van msn?

In Beeldschermkinderen wordt het nationale en internationale onderzoek naar kinderen en de media besproken. De auteur geeft op een toegankelijke manier inzicht in de psychologische en communicatiewetenschappelijke theorieën over de inhoud, het gebruik en de effecten van tv en pc. 
Een zeer lezenswaardig boek, ook voor ouders, leerkrachten en beleidsmakers.

 

 

Het boek Beeldschermkinderen van Patti Valkenburg  is gratis te downloaden. Het boek is voorgeschreven in de eerstejaars Bachelor cursus Jeugd en Media Entertainment. 

Valkenburg is met uitgeverij Boom overeengekomen dat de huidige tweede druk van het boek vanaf nu gratis beschikbaar is voor UvA studenten en andere geïnteresseerden.

Valkenburg: “Studenten vinden het vaak leuk een boek van hun docent te lezen. Daar hoeven ze wat mij betreft niet voor te betalen. We werken ook aan een vrij toegankelijke Engelstalige versie”.

Download Beeldschermkinderen

Het boek, de gedrukte versie, is ook te bestellen via: Boom uitgevers

Over beeldschermkinderen en de vertaling ervan:

"'Beeldschermkinderen' is een goed geschreven boek. Het heeft een heldere structuur en alles wat je verwacht, staat erin… Een must voor alle ouders die nadenken over hun kinderen in de grote-mensenwereld."

- Ouders Online

 

"This is a book I will recommend to students and it occupies a prominent place on my bookshelf."

- Professor Brian Young, University of Exeter, UK

 

"An excellent resource and one that researchers with a variety of backgrounds and training will turn to often… The material has been presented in a manner that makes it accessible to non-researchers such as parents, policy makers and journalists."

- Professor Kaveri Subrahmanyam

California State University, Los Angeles, USA