• Patti Valkenburg, Universiteit van Amsterdam

26 mei 2017

CcaM-onderzoekers presenteren onderzoek op ICA

170522 ICA logo 2

Onderzoekers van het Onderzoekscentrum Jeugd en Media van de Universiteit van Amsterdam (CcaM) presenteren hun onderzoek tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de International Communication Association (ICA) in San Diego, Californië.

Lees meer...

24 april 2017

170424 Changing Technology

Changing Technology, Changing Childhood

Blog by Patti Valkenburg published by
Yale University Press 

Every now and then, I hear teachers lament that today’s children have changed. And they are right. In the West, this generation of children exhibits significant developmental differences that distinguish them from generations that grew up without television, video games, and smartphones.

Lees meer...

13 maart 2017

170313 Nieuws over ICA pre conference
Internationaal bekende jeugd en media experts presenteren tijdens preconferentie ICA in San Diego

Tijdens de preconferentie van het 67ste congres van de International Communication Association (ICA), presenteren wereldwijd vermaarde jeugd en media experts recent onderzoek en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van interactieve media.

Lees meer...

8 maart 2017

170309 Artikel qs world university rankingsCommunicatiewetenschap & Mediastudies UvA wereldwijd nummer 2 in QS Ranking

Het vakgebied Communicatiewetenschap & Mediastudies van de UvA maakt in de prestigieuze QS World University Rankings van universiteiten wereldwijd, een sprong naar plaats 2. Vorig jaar stond dit vakgebied op de zesde  plek.

Lees meer...

3 februari 2017
Met je tiener praten over mediagebruik? Let op hoe je de boodschap overbrengt

social media balk


Een nieuwe studie van CcaM-onderzoekers laat zien, dat de communicatiestijl van ouders invloed heeft op de manier waarop kinderen omgaan met de regels die de ouders stellen aan hun mediagebruik.

Lees meer...

23 november 2016

Promotie: Online sociaal contact en de vorming van zelfvertrouwen

Proefschrift
Online communicatie draagt bij aan het zelfvertrouwen van adolescenten. Dit is een van de bevindingen van het onderzoek waarop Maria Koutamanis op woensdag 23 november 2016 promoveert bij de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer...

10 augustus 2016

UvA onderzoek in NEMO Science Museum naar de effecten van films op kinderen

artikel Karin

Soms hebben films goede effecten op kinderen. Ze leren er bijvoorbeeld van. Een andere keer zijn de effecten minder positief. Kinderen kunnen na het kijken van een film bijvoorbeeld drukker of nerveuzer worden. Communicatiewetenschappers van de Universiteit van Amsterdam onderzoeken in NEMO Science Museum hoe kinderen reageren op een film en welke kinderen het meest gevoelig zijn voor bepaalde effecten.

Lees meer...

11 juni 2016

Universiteitshoogleraar Patti Valkenburg ontvangt prestigieuze internationale prijs

160626 ICA Award2
Universiteitshoogleraar Jeugd, Media en Samenleving Patti Valkenburg, ontvangt op 11 juni de Steven H. Chaffee Career Achievement Award 2016  van de International Communication Association (ICA). De prijs wordt uitgereikt tijdens het jaarlijkse congres van de ICA, in Fukuoka, Japan. De ICA reikt deze prijs jaarlijks uit aan een communicatiewetenschapper die jarenlang baanbrekend onderzoekswerk heeft verricht.

Lees meer...

18 maart 2016

Patti Valkenburg lid van de KHMW 

160318 logo KHMW met tekst 2

Patti Valkenburg is met ingang van maart 2016 benoemd tot lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Lees meer...

18 maart 2016

Lustrum lezing Academische Club: Patti Valkenburg over de donkere en lichte kanten van sociale media

150318 Foto AC

Op 7 april geeft Patti Valkenburg ter gelegenheid van het vierde lustrum van de Amsterdamse Academische club, een lezing over de zonnige en donkere kanten van sociale media.

Lees meer...

26 februari 2016

160309 Singapore Lezingkl 

Patti Valkenburg invited distinguished speaker Nanyang Technological University in Singapore

Op 17 februari 2016 heeft Patti Valkenburg op uitnodiging van de Nanyang Technological University in Singapore een lezing gehouden voor studenten en medewerkers.

Lees meer...

15 februari 2016

Mediageweld beïnvloedt alleen jongeren uit agressieve omgeving

 

 160225 Proefschrift Karin Fikkers def

 

 

 

 Jongeren worden alleen agressiever van gewelddadige games en films wanneer zij ook biijvoorbeeld door conflicten in het gezin of ruzies onder vriendjes, in hun sociale omgeving agressie ervaren.

Lees meer...

15 januari 2016

Promotie: Geweld op TV en in games van invloed op ADHD-symptomen

AA 160115 Sanne Promotie

Mediageweld kan ADHD-symptomen veroorzaken bij kinderen en tieners. Dit is een van de bevindingen van het onderzoek waarop Sanne Nikkelen woensdag 20 januari promoveert bij de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer...

15 december 2015

Feestelijke overhandiging boek 10 jaar mediawijsheid aan Patti Valkenburg

151216 Uitreiking boek 10jaar mediawijsheide

Tijdens een feestelijke bijeenkomst van Mediawijzer ter gelegenheid van 10-jarig bestaan van het begrip mediawijsheid, ontving Patti Valkenburg uit handen van Jan Müller, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het eerste exemplaar van het  jubileumboek Mediawijsheid 2005 > 2015 > 2025.  

Lees meer...

20 oktober 2015

Patti Valkenburg breekt lans voor open acces publiceren

800px Open Access PLoS

 

 

 


In een filmpje van de VSNU, doet Patti Valkenburg een beroep op Nederlandse en Europese universiteiten om zich gezamenlijk in te zetten voor open acces publicatie van wetenschappelijke artikelen.

Lees meer...

20 oktober 2016

Patti Valkenburg keynote speaker National Academy of Sciences

151020 Irivine2

 

 

 

 

 

Patti Valkenburg was woensdag 13 oktober jl. een van de keynote sprekers tijdens een congres georganiseerd door het Arthur Sackler Institute en de National Academy of Sciences op het gebied van jeugd en media in Irvine, Californië.

Lees meer...

6 Oktober 2015

Media en Geweld: Op weg naar een genuanceerdere benadering

151006 Violence child tvIn een commentaar dat zojuist is verschenen in het internationale tijdschrift Perspectives on Psychological Science, roept Patti Valkenburg op tot een meer genuanceerde benadering waar het gaat om onderzoek naar de effecten van mediageweld. 

Lees meer...

22 mei 2015

Patti Valkenburg keynote spreker ICA congres in Puerto Rico

bb 150529 ICA opening plenary
Patti Valkenburg opende op 21 mei samen met drie toonaangevende collega wetenschappers, ieder afkomstig van een ander continent, de 65ste editie van het congres van de International Communication Association.

Lees meer...

21 mei 2015

Awards voor Valkenburg en CcaM-onderzoekers in Puerto Rico 

150521 Foto SJU
Tijdens het Jaarlijkse congres van de International Communication Association dit jaar in Puerto Rico, ontvangen drie CcaM-onderzoekers toppaper awards en krijgt Patti Valkenburg de Senior Scholar Award.

Lees meer...

17 maart 2015

Beste meetinstrument bij survey-onderzoek naar mediageweld

150318 Geweld PegiOnderzoek naar de effecten van mediageweld wordt vaak gedaan aan de hand van vragenlijsten. Dan is het belangrijk om te weten hoe blootstelling aan mediageweld het beste gemeten kan worden. In het laatste CcaM-onderzoek van Karin Fikkers, Jessica Piotrowski en Patti Valkenburg blijkt dat de eigen inschatting van jongeren over hun dagelijkse dosis kijk- en gamegeweld het meest geschikt is.

Lees meer...

We use cookies to improve our website and your experience when using it. See our Privacy Policy.

I accept cookies from this site